Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Már több mint egy éve ittv Sydneyben - Repülnek a napok

2016. július 18. - ZitaesLaci

Amikor ezt a bejegyzést írom 378 nap 23 óra és 22 perc. Valamelyik nap szembesültünk azzal a ténnyel hogy már egy éve itt vagyunk és hogy ez az egy év nálunk úgy elrepült hogy szinte észre se vettük. Jelenleg a téli napokat éljük ami sokkal inkább enyhébb (legalábbis annak érezzük) mint tavaly éreztük. De hogy miért nem megy ez a blog írás rendszeresen az alább elolvashatjátok...

 sydney_sunset.jpg

Forras

A dolgos hétköznapok minket is beemésztettek. Mellé még jön a Zitának az iskola is közre játszik. Amikor hullafáradtan hazaérsz a munkából nem sok kedved és erőd marad sajnos. Illetve ami miatt nem megy leginkább hogy már nem annyira van csodálkozás mint amikor kijöttünk. Most is rengeteg dolog történik velünk például rácsodálkozunk papagájra aki épp mellettünk a fán falatozik, vagy épp egy (újabb) csodás naplementére viszont ez már nem tart olyan sokáig mint rég.

Mi véleményünk Sydneyről?  Az elején még nem nagyon tudtunk kimozdulni. Itt kicsit más ütemben mennek a dolgok mint otthon hisz itt Te vagy az aki egy idegen országban van. Az élet nagyon pezseg, bár este a mi környékünkön kicsit csöndes. Viszont annyi csodálatos hely van amerre el mehet az ember hogy alig lehet választani. Reméljük mostanában egyre több helyre eljutunk.

Hiányzik-e Magyarország? Erre azt tudnánk felelni hogy a honvágy hullámokban jön. Néha ha minden rendben megy és minden napod le van foglalva akkor nagyon nincs. Ünnepekkor viszont vagy ha ember egy-egy közösségi siteon látja a barátait az nagyon nehéz tud lenni. Minden éremnek két oldala van. Azt viszont tudjuk hogy ez akkor nem lenne könnyebb ha közelebb lennénk. A távolság az távolság és szinte teljesen mindegy hogy 500 km vagy 16000 maximum a hazaút könnyebb. Távol lenni a szeretteidtől és barátaidtól ugyanolyan nehéz.

Mi lesz velünk? Mi sem tudjuk erre a választ. Már annyit megtanultunk hogy 'No worries'. Majd lesz valahogy. Szerencsére most minden a jól megszokott kerékvágásban megy ahogy annak kell rendje és módja szerint. Már a pánik része rég lecsengett és egy év alatt úgy érezzük hogy egész jól haladtunk.A következő évet az utazásnak szeretnénk szentelni, megnézni kicsit Ausztráliát és a környező országokat. Látni amennyit csak lehet.

Szóval egy mondattal nagyon boldogok vagyunk hogy már egy évesek lettünk reméljük hogy sok sok évet meg tudunk írni.

Annyi változást eszközöltünk a blog működésében hogy mostantól a kisebb történéseket nem egy nagy bejegyzésben fogjuk nektek elmesélni hanem a Facebook oldalunkon fogjuk közzétenni. Amennyiben sikerül hosszabb kirándulást megejtenünk természetesen azt itt és a közösségi oldalon is közzétesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr368690460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása