Egy kontinens meghódítása...

Már több mint egy éve ittv Sydneyben - Repülnek a napok

2016. július 18. - ZitaesLaci

Amikor ezt a bejegyzést írom 378 nap 23 óra és 22 perc. Valamelyik nap szembesültünk azzal a ténnyel hogy már egy éve itt vagyunk és hogy ez az egy év nálunk úgy elrepült hogy szinte észre se vettük. Jelenleg a téli napokat éljük ami sokkal inkább enyhébb (legalábbis annak érezzük) mint tavaly éreztük. De hogy miért nem megy ez a blog írás rendszeresen az alább elolvashatjátok...

 sydney_sunset.jpg

Forras

Tovább

Eltünésünk oka ! - Fel év értékelése 4vs4 - 2/2 rész

Hát még nekünk is hihetetlen, de eljutottunk ide. Betöltöttük a fél éves kort, és hát ahogy látszik eddig túléltük. Itt szeretném nektek összefoglalni hogy milyennek éltük meg ezt az időszakot összeszedem amit nehezebb és könnyebb/jobb dolgoknak gondolunk. Az ember azt gondolná ezek egyértelmű dolgok de hát sajnos nem.

Lássuk miket gondolunk mi a 4 legnehezebb és az 4 legjobb dolognak itt Ausztráliában.

Tovább

Eltünésünk oka ! - Fel év - 197 nap értékelése - 2/1 rész

Másfél hónapig nem jelentkeztünk, de most visszatértünk.

Elég rég volt az utolsó bejegyzésünk ennek több oka is van. Most leírom mi is történt velünk a másfél hónap alatt illetve hogy hogyan is látjuk most Ausztráliát.  Most visszatekintve elrepült ez a fél év, pillanatok alatt. Történt velünk sok jó minden.

 mi.JPG

Tovább

Amikor már azt hiszed minden rendben van...

Előre szeretném felhívni mindenki figyelmét hogy ez nem lesz a legpozitívabb posztunk.

scary_1.jpgMegint jó sok dolog történt velünk. Gondoltam ez már megér egy posztot mert ha leírom talán jobb lesz. Nekünk 4 hónap után mutatta meg Sydney az igazi arcát. Amikor már azt hittük hogy minden rendben van, kicsit már mertünk fellélegezni is akkor Ausztrália megmutatta milyen magasan is van az a gyümölcs a fán, és mennyi akadályt kell még érte leküzdenünk.

 

 

Tovább

Már két hónapja ....

Már két hónapja hogy eljöttünk Magyarországról és úgy gondoltam hogy egy kis összefoglalóval készülök nektek. Leírjuk eddig tapasztalatainkat érzéseinket és úgy teljes egészében eddig mindent. Elég sok minden történik velünk nap mint nap és sokszor nincs időnk vagy épp energiánk még leülni és megírni egy bejegyzést. Reméljük egyre több helyre jutunk el és küldhetjük el az élménybeszámolónkat. Egy összefoglaló videó hogy mi is a helyzet itt velünk: 

 

Tovább

Tovább négykeréken - Balra kisívben - Palm beach és vissza

Kalandos utakon jártunk elmúlt héten. Ausztráliában (majdnem) mindenki autóval jár, és mi is úgyéreztük hogy eljött az ideje az autóvásárlásnak. Nem annyira egyszerű mint ahogy azt az elején hittük felemás tapasztalataink vannak. Viszont hétvégén kicsit meg is járattuk szóval tudunk nektek egy csodálatos beachről ismét mutatni pár képet.

fullsizerender_1.jpg img_0561.JPG

Tovább

Ausztrál közlekedés és árak

Rég írtunk már. Ennek legfőbb oka hogy eléggé felpörgött az életünk és nem igazán volt időnk, illetve nem voltunk kirándulni/nézelődni. Amiről most fogunk írni az a közlekedés és az árak, mert ez minket még otthon nagyon foglalkoztatott. Így kicsit mindenki jobban belelát hogy kb mennyiből mit lehet kihozni. Fontos hangsúlyozni hogy az árak nagyon változóak, mert valahol ki lehet fogni elég jó akciókat.

 

Tovább

Suli... munka... hétköznapok

Már túl vagyunk az első sokkon, eddig a terv szerint haladunk, sőt kicsit még túl is teljesítettük. Ausztrália télen is gyönyörű (bár még nem láttuk nyáron), de nagyon hideg. Nagyon sok minden történik most velünk, suli, tanfolyam, munkakeresés. A megszokott "kényelmes" életvitelből, átszokni egy teljesen más  világba nem megy egyszerűen. Olyan alap dolgok mint a hazajövetel is izgalmas, vagy hogy ne üttessük el magunkat.

 img_0171.JPG

Tovább