Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Suli... munka... hétköznapok

2015. július 19. - ZitaesLaci

Már túl vagyunk az első sokkon, eddig a terv szerint haladunk, sőt kicsit még túl is teljesítettük. Ausztrália télen is gyönyörű (bár még nem láttuk nyáron), de nagyon hideg. Nagyon sok minden történik most velünk, suli, tanfolyam, munkakeresés. A megszokott "kényelmes" életvitelből, átszokni egy teljesen más  világba nem megy egyszerűen. Olyan alap dolgok mint a hazajövetel is izgalmas, vagy hogy ne üttessük el magunkat.

 img_0171.JPG

Az alatt a két hét alatt amióta ide érkeztünk elég sok minden történt. A kezdeti sokk után beiratkoztunk mindketten egy tanfolyamra (RSA - Responsible Service of Alcohol) amely ahhoz kell, hogy alkohollal foglalkozhass, kiszolgálj/felszolgálj. A tanfolyam gyakorlatilag annyi volt hogy végig ülöd majd kitöltesz egy tesztet. Jó pár érdekes dolgot mondtak, bár a legtöbbet Budapesten a belvárosban úgyis me is tapasztalhatod, egy szombat este. .

Zita beiratkozott az iskolába. Négy tantárgyat vett fel ebben a félévben mivel egy évet ugye beszámított az iskola. Sajnos elsőre ezt nem látták, így az órarendje nem lett a legjobb. A hétfői napon kívül azért lesz szabad ideje. Én pedig megyek nyelviskolába, egy hónapot.

Munkakeresést is elkezdtük. Érdekes szituációba kerültünk ezzel kapcsolatban. Amikor kijöttünk volt egy ütemterv amit szeretnénk követni. A munkával kapcsolatban pl. hogy 10 nap pihenés majd aztán kezdünk el szépen fokozatosan keresni. Ezzel szemben, csak nem hagyott nyugodni a munkanélküliség gondolata, így egyik délután elkezdtünk nézelődni, milyen munkák vannak és küldjük el pár helyre önéletrajzát Zitának, mivel a nyelv neki nem gond. Nem írtuk mikor kezdtünk el de kb. az 5. után hívták hogy két nap múlva mehet próbanapra egy étterembe. Egy 3 órás próbaműszak után már dolgozik is. Úgy néz ki hogy a szerencse mellénk állt egy kis időre. :) Nekem jelenleg nincs nagyon lehetőségem mert az angol eléggé bekorlátoz, viszont alkalmi költöztetés és/vagy újságkihordást már intézem, mert ezeket emellett a suli mellett is lehet végezni. Illetve ami még majd akad. Ausztrália úgyis nem tartogat mást, csak meglepetést.

Hideg van. Ha bárki azt gondolná hogy Ausztrália egy meleg kontinens télen, az nagyot téved. Ha kisüt a nap és a szél is csendesül akkor kellemes, egyébként nagyon hideg. Még otthon is beszélnek róla (lásd itt egy Index cikkben). 20 éve nem látott hómennyiség. Nálunk szerencsére nem esik, de a hideget érezzük.

Már tudjuk hogy hol érdemes megvenni a szükséges dolgokat, pl zöldség, hús, tej, tojás. A hétköznapokban amikor bent vagyunk a városban az elég káosz. Nehezen viseljük a sok embert, de szerencsére mindenki türelmes a másikkal. Egyre inkább feltűnik nekünk hogy mennyire különbözőek is vagyunk, akár egy lámpánál láthatsz egy embert papucsban és rövidnadrágban (TÉLEN), és ugyanúgy télikabátban is. Mi szerencsére, okosan felkészülve szinte csak nyári, és őszi cuccokat hoztunk. Még jó, hogy ennyire alaposan felkészültünk. :)

Tegnapi pedig Cronulla-n jártunk amit az egy brazil sráccal akivel együtt lakunk. Gyönyörű volt és nagyon jó napunk lett ettől a kis úttól.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr297629104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

casualife 2015.07.20. 19:57:37

Sziasztok!

Laci feltudjuk venni egymással a kapcsolatot?
Ismerjük egymást személyesen is. Esetleg ha megadod az email címedet, vagy írj egy emailt ide: casualif3@gmail.com ez az én email címem.

Köszi
süti beállítások módosítása