Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Eltünésünk oka ! - Fel év - 197 nap értékelése - 2/1 rész

2016. január 19. - ZitaesLaci

Másfél hónapig nem jelentkeztünk, de most visszatértünk.

Elég rég volt az utolsó bejegyzésünk ennek több oka is van. Most leírom mi is történt velünk a másfél hónap alatt illetve hogy hogyan is látjuk most Ausztráliát.  Most visszatekintve elrepült ez a fél év, pillanatok alatt. Történt velünk sok jó minden.

 mi.JPG

Elsőnek megpróbálom leírni mi is történt az elmúlt másfél hónapban.

Lábtörés - költözés:

Tudom sokan aggódtok, de túléltem szerencsére. Már mint a lábtörést. Sajnos pihentetni annyit amit akartam nem tudtam mivel nagyon sok kimaradt volna a munkából. Így körülbelül 3 hét után úgy döntöttem hogy ez igazából már meg is gyógyult. Szóval levettem és mentem vele, szerencsére nem érzek sem frontnál sem mozgásnál fájdalmat így rémélem megúsztam a komolyabb problémát.

Zita próbál megközdeni a könyveléssel és a gazdaságtannal. Ez angol nyelven nem olyan egyszerű főleg hogy magyarul sem penge benne. Le a kalappal előtte állja a sarat bár néha előtör belőle hogy nincs kedvem, vagy épp látom hogy teljesen máshol jár a feje már tanulás közben. Ilyenkor megpróbálom kicsit kimozdítani sétálni vagy elmegyünk edzeni egyet.

Költözés rendben lezajlott mivel nem volt sok cuccunk, bár a lábam nem járult hozzá sokban a projekthez. Kaptunk jó pár dolgot ami azért segített. Ezúton is köszönjük. Egy barátom akinek dolgozok segített azt a pár dolgot elhozni. Mellettünk van egy park Centennial Park - ami kétszer akkora mint a városliget, gyönyörű fákkal és tavakkal, kerti mozival (remélem hamarosan megnézzük végre azt a kerti mozit). Néha kimegyünk kicsit pihenni, vagy sétálni. Jelenleg nagyon jól érezzük magunkat itt.

December -  karácsony, Happy new year:

Elég zsúfolt volt a  karácsonyunk. Ugye dolgoztunk amennyit csak lehet szerencsére elég jól jöttek össze a dolgok decemberben. A karácsonyt úgy döntöttünk nem ünnepeljük úgy mint otthon. Fát állítottunk, de ajándékozást most kihagytuk. Egyrészt mert még mindig figyelni kell hogy költségvetésen belül maradjünk, de a nagyobb indok hogy egyikünket sem kapott el a karácsonyi hangulat. Hiányzik az embernek karácsonykor azért a fázás meg a forraltbor. Itt annyira nem lett volna nagy móka 35 fokban forraltborozni. Bár lehet pont nagy móka lett volna. Lehet legközelebb kipróbáljuk. Csak egy üveg bort nyitottunk ki és kicsit leültünk a nagy rohanásban.

Szilvesztert már jobban élveztük. Mivel az első szilveszterünk volt itt Sydneyben így úgy gondoltuk elég lesz ha kimegyünk és megnézzük a tűzijátékot. Több mint 7 millió dollárt költöttek rá szóval úgy gondoltuk ez megér egy próbát. Kiválasztottuk a helyszínt, Balmain. Ez a területet olyan mint egy kis kertvárosi résznek gondoljuk. N Szeretjük, barátságos nagyon, és a jelenlegi lakásunkból körülbelül 15 percre van. Nem is volt sok ember, és jó helyről is tudtuk figyelni. Feltöltöttem gyorsan egy videót róla:

 

Mélypont:

Úgy gondolom nálunk az olyan fél év után jött el. Igazából a kis dolgok azok amik nagyon megviselik, ha úgy tetszik fel őrlik az embert. Az állandó kérdések, és tapogatózások hogy jó irányba haladunk vagy sem. Itt egy barátom nagyon jól rávilágított a dolgokra. Nem mindegy hogy hogyan éled itt kint az életed. Hajtod az anyagi javakat megállás nélkül robotolsz, vagy élvezed az itt létet és közben olyan tapasztalatot nyersz amit soha senki nem fog tudni elvenni tőled. Neked kell döntened hogy hogyan élsz itt kint. Nem biztos hogy egyik vagy másik rossz döntés hisz mindenkinek más a célja. Viszont mindkettőnek megvan az ára, ami előbb vagy utóbb kijön rajtad. Egyik esettben biztos anyagi háttered lesz viszont semmit nem látsz, másik esettben nem leszel annyira eleresztve pénzel, vagy épp hogy megélsz viszont több dolgot tapasztalsz. 

Mi eddig úgy voltunk hogy akkor álljunk neki és dolgozzunk látástól vakulásik. Viszont felőrölt minket, vitatkoztunk mivel ugye ez stresszel és sok áldozattal jár. Nem ezért jöttünk ki. Nem írtunk nagyon ide mivel nem történt semmi velünk ami említésre méltó lett volna. Viszont rá kellett jönni hogy nekünk ez hosszútávon nem működhet. Egyszerűen megőrülnénk benne. Így váltottunk elengedtük egy picit a dolgokat és most egy másik oldalát fogjuk megnézni ennek a csodálatos országnak. Az biztos hogy már máshogy nézzük a világot, és egy jó próbatétel mindkettőnknek.

Amint láttátok már kirándulunk is (ha valaki nem látta annak kötelző és ide kattintva megnézheti) és még fogunk is. Most hétvégére is tervezünk egy kis kalandot amiről remélhetőleg tudok írni nektek.

És hogy hogyan értékeljük, mennyire nehéz kint, mik a tapasztalatok?

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr668284524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása