Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Tovább négykeréken - Balra kisívben - Palm beach és vissza

2015. augusztus 23. - ZitaesLaci

Kalandos utakon jártunk elmúlt héten. Ausztráliában (majdnem) mindenki autóval jár, és mi is úgyéreztük hogy eljött az ideje az autóvásárlásnak. Nem annyira egyszerű mint ahogy azt az elején hittük felemás tapasztalataink vannak. Viszont hétvégén kicsit meg is járattuk szóval tudunk nektek egy csodálatos beachről ismét mutatni pár képet.

fullsizerender_1.jpg img_0561.JPG

Már pár hete felötlött bennünk hogy szeretnénk egy autót, és el is kezdtünk nézelődni. Kiszámoltuk a költségeinket és hogy mennyi ami belefér még a keretbe. Vannak nagyon jó lehetőségek, jó autók, persze mindenkinek a pénztárcája mondja meg meddig is ér az a bizonyos paplan. A mi választásunk egy serdülőkorú Holden Vectra-ra esett amit eddig nem bántunk meg. Reggel felhívtuk az eladót hogy mikor nézhetnénk meg az autót. Aznap délre meg is beszeltük az időpontot. Vonattal szerencsére aránylag gyorsan el lehet jutni A-ból B-be. Így csak két órát utaztunk. Odaértünk az autó állapota elég jónak mondható a kora ellenére. Belül kicsit viseltes de műszakilag nem tűnt rossznak, vezetni is kellemes volt.

A vásárlás három lépcsőben történik itt kint:

  • Műszaki vizsga - mint otthon.
  • Biztosítás - Ebből több is van. Kötelező biztosítás csak a személyes balesetet fizeti pl.: elgázolsz valaki. Részleges- ha balesetet okozol, a másik autóját fizeti, a te károd nem. És mindkettő.
  • Regisztráció - rendszámtábla, stb.

Az műszaki vizsga már kalandos volt mivel az első szerelőnél Zita lepatkázta a bal első kereket ami következtében kiszakad egy elég nagy rész a gumiból. Azért azt nem szabad elfelejteni hogy itt másik olalon ülünk az autóban. Semmi gond rendes ausztrál szerelők gyorsan és INGYEN kicserélték nekünk a pótkereket, majd átvizsgálták az autót.

A biztosítás már könnyebb volt az egyik közeli plázában találtunk is egyet. Gyorsak, kedvesek, segítőkészek. Sajnos a regisztrációnál nem ezt érzékeltük. Oké későn érkeztünk zárás előtt 15 perccel. Viszont az ügyintéző hülgy sem akart hamar haza menni mert mindenbe belekötött. A névbe, aláírásba, lakcímbe. Végül zárás után 20 perccel sikerült kijönni a hivatalból rendszámmal a kezünkben, és jópár évvel öregebben. Boldogan értünk haza este 7 fele, egy 9 órás rohangálás után. (Jó ebben benne van az utazás és hogy felkészületlenek voltunk.)

Palm beach

A következő nap úgy döntöttünk hogy megnézzük mit is tud az autó így elvittük Palm beachre. Amikor kiszáltunk az óceán azonnal magával ragadt minket. Kocsival másfél órás az út. Gyönyörű, nyugodt hely. A út is szuper volt, de hangosan navigáltuk magunk hoooogy "most szűken balra, nagyívben jobbra, baldoldalt kicsit közelmész a patkához"! A beactől lépcső vezet egy nagy sziklára ahonnan bálnákat lehet megfigyelni az óceánban (bár jó megfigyelés kell hozzá). Kiültünk a partra, megpihentünk, néhány szörfös volt csak a vízben, nem nagyon fürdőznek még az emberek. Érezhetően melegszik az idő, így mi is egyre inkább kijutunk a szabadba.

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr677726978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása