Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Már két hónapja ....

2015. szeptember 15. - ZitaesLaci

Már két hónapja hogy eljöttünk Magyarországról és úgy gondoltam hogy egy kis összefoglalóval készülök nektek. Leírjuk eddig tapasztalatainkat érzéseinket és úgy teljes egészében eddig mindent. Elég sok minden történik velünk nap mint nap és sokszor nincs időnk vagy épp energiánk még leülni és megírni egy bejegyzést. Reméljük egyre több helyre jutunk el és küldhetjük el az élménybeszámolónkat. Egy összefoglaló videó hogy mi is a helyzet itt velünk: 

 

Megvagyunk. Ha egy szóval akarnám leírni akkor ezt mondanám. Egyre több és több tapasztalat ér minket. Szerencsére itteni magyarokkal elég könnyü barátkozni, és azért a helyiek sem annyira rosszak. A közlekedésről írtam már, annyit azért megjegyeznék hogy most már mindketten hallottunk dudálni autósokat sajnos volt hogy ránk, de nem történt semmi baj. De ne feledjétek ha erre fele jöttök KEEP LEFT. Könnyebb mondani mint csinálni egy Europai aggyal.

Sajnos vannak nehéz napok itt is bármennyire hihetetlen. Nagyon bele lehet süllyedni egy egy ilyen napba viszont két dolog mindenképp segít nekünk. Nagyrészt itt vagyunk egymásnak és ha egyikünknek nincs is jó napja a másiknak valószínüleg nincs olyan rossz és így segitunk egymáson. Másrészt meg itt vagyunk Ausztráliában. Ha már idáig eljutottunk akkor élvezzük ki azt az almát amibe beleharaptunk. (szerencsére nem tünik kukacosnak.)

img_0687.JPG

Iskola nagyon nem könnyü. Még otthon emlékszem mondtuk hogy majd a mi eszünkkel meg tapasztalatunkkal megoldjuk. Hát aki iskolába akar járni annak mindenképp rá kell feküdnie az angolra. Ha nem tesz igy akkor sincs nagy baj, csak sok izzadás. Ez egy nagyon nagy szabály.

Egyre több ismerősünk van, néha egy-egyre azt merném mondani hogy barátunk. Nem mindegy hogy hogyan állunk más kultúrához. Megfogadtuk még otthon hogy minket fog megváltoztatni maximum ez az ország és nem mi akarjuk megváltoztatni. Vagyis az embereket sem fogjuk tudni megváltoztatni de nem is kell. El kell fogadni őket és élvezni hogy a föld ennyire sokrétű.

Kiugrottunk egy közeli parkba nem régiben erről még megosztok pár képet veletek.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr207777484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása