Egy kontinens meghódítása...

- Zita és Laci Ausztráliában -

Iskola + iskola + Bondi Beach

2015. július 30. - ZitaesLaci

Már jó rég jelentkeztünk de szerencsére azért mert elég sok teendőnk akadt. Elég sok helyen jártunk jó pár dolgot megtudtunk. Munka szépen lassan alakul de ebben a posztba az oktatást és az iskolákat írom le. A végére hagyunk azért egy kis pihenést is.

 

Zitának az iskola egyre nehezebb lesz. Kezdetben még azt mondtuk hogy azért 3-4 tantárggyal megbirkózik az ember, de azért ez nem egészen így van. Megküzdeni a joggal, amit ausztrál tanár kellő akcentus kíséretében ad le. Folyamatos vizsgákkal kell számolnia, illetve beadandókkal. Különbség az ausztrál oktatás között, hogy míg nálunk végig ülöd az előadást (jó esetbe egy - két ZH-val), itt 2-3 hetente vizsga van. Így biztos hogy készül a kisdiák. Talán praktikusabb, mint az otthoni rendszer, amikor vizsgaidőszakkor pár nap alatt próbálja az ember a fejébe zsúfolni amit egész évben leadtak. Az iskolák itt teljesen máshogy néznek ki, mint otthon. Legalábbis a college-ok! Egy nagy irodaház x.-emeletén van elrejtve. Itt az előadótermek kicsik, kevés diák fér el bennük. Azt nem tudjuk mindenhol a rendszer ugyanaz-e. Minden tananyagot előre feltesznek a netre, így a diákok tudnak készülni vagy ha csak a szükséges dolgokat belejegyzetelni.

Elkezdtem (Laci) az angol kurzust, General english. Kicsit meg is lepődtünk amikor a tesztet megírtam mivel Intremediate-ra tettek. Az iskola nagyon jó, elég aktívok a tanárok, és nagyon jó az órákon a hangulat. Teljesen más amikor az ember kénytelen az adott nyelven kommunikálni mert különben nem értik meg. Nincs más opció, hiába is mondnám magyarul. Minden óra végén nagyon elfáradok, elég fárasztó angolul gondolkodni. A csoport egyébként nagyon jó, tényleg mindenki türelmes a másikkal, még akkor is ha valaki elakad épp a mondandójában. Pár képet megosztok veletek a környékről:

+ Bondi Beach

Elképesztő de sikerült eljutnunk ide is. Gyönyörű ez is (mint minden beach) itt Ausztráliában. A mi ízlésünknek inkább Cronulla fekszik, csendesebb és nem annyira zsúfolt. Az alábbi képeken majd látjátok hogy mennyi ember van a parton, mivel szerencsére elég jó időt fogtunk ki. Egy nagyon jó kis séta út vezet a végig a parton. Szuper dolog hogy nem kerítették el végig a partot, hogy csak bizonyos területekben tudj gyönyörködni. A természet valahogy itt együtt tud működni az emberekkel, és nem kell kerítés mindenhova. Nagyon sok kutyást láttunk, viszont kutyapiszkot még nem. Rengetegen esznek a parkban, füvön, vagy a parton a sziklán, de még sem szemetes. Persze vannak helyek ahol mi is látunk de általánosságban nem! Na de helyettem beszéljenek a képek:

A bejegyzés trackback címe:

https://zitaeslaciau.blog.hu/api/trackback/id/tr67665366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása